Χαράλαμπος Κούλας

χάρης κούλαςΧάρης Κούλας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ο Χάρης Κούλας γεννήθηκε στη Γερμανία το 1970 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το Δημόσιο Λύκειο Κηφισιάς με άριστα το 1988 και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βιέννης, όπου και αποφοίτησε με τον τίτλο Dr. med. Univ. Ξεκίνησε τη μετεκπαίδευσή του το 1998 στο Νοσοκομείο Nordhausen της Γερμανίας.

Εκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης κάτω από την επίβλεψη των διεθνούς φήμης οφθαλμιάτρων Καθηγητών Theo Seiler (διαθλαστικής χειρουργικής) και Lutz Pillunat (Γλαύκωμα). Από το 2001-2005 συμμετείχε ενεργά στην Ερευνητική ομάδα γλαυκώματος του πανεπιστημίου Δρέσδης.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ειδικότητας του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου. Συνέχισε τις σπουδές του με εξειδίκευση στον τομέα του καταρράκτη και της διαθλαστική χειρουργικής (μυωπία, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμός) στο Olten της Ελβετίας.

Στη συνέχεια ανέλαβε ως Αρχίατρος της οφθαλμολογικής κρατικής κλινικής Bautzen της Γερμανίας, εκπαιδευτική κλινική του πανεπιστημίου Δρέσδης. Λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς του ανατέθει η εκπαίδευση των ειδικευομένων στη διενέργεια και γνωμάτευση αγγειογραφιών Φλουορεσκείνης και Ινδοκυανίνης καθώς και στην πραγματοποίηση συνεδριών φωτοπηξίας laser βυθού. Μετά από 16χρονη παραμονή στην Αυστρία, Ελβετία και Γερμανία επέστρεψε στην Ελλάδα το 2006.

χάρης κούλαςΕίναι από τους πρώτους Ευρωπαίους Οφθαλμίατρους που χρησιμοποίησε τη μέθοδο των χρυσών μοσχευμάτων (Gold-Shunt) για τη ρύθμιση της ενδοφθάλμιας πίεσης σε ασθενείς με γλαύκωμα. Το 2007 στο παγκόσμιο συνέδριο γλαυκώματος στην Αθήνα μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του από το εξωτερικό παρουσίασαν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την ένθεση των Gold-Shunt σε γλαυκωματικούς ασθενείς.

Στο τομέα της παιδοοφθαλμολογίας, είναι ο οφθαλμίατρος που πρωτοποριακά στην Ελλάδα από το 2006 ξεκίνησε το screening όλων των νεογνών ανεξαρτήτως ηλικίας γέννησης, εξετάζοντας 2000 νεογνά ετησίως.

Έχει πλούσια αρθρογραφία καθώς και πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια . Είναι μέλος της Ελληνικής και της Γερμανικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ